UTP-lagen och Konkurrensverkets genomlysning av livsmedelsbranschen
Välkommen till ett webbinarium där DLF informerar om UTP-lagen, aktuella tillsynsärenden och Konkurrensverkets genomlysning av livsmedelsbranschen. OBS! Nytt datum: 19 juni.
I Konkurrensverkets genomlysning av livsmedelsbranschen kartläggs bland annat;
- Vart pengar tar vägen i de olika leden i värdekedjan
- Eventuella konkurrensproblem som direkt eller indirekt kan kopplas till grossistledet
- Vilka åtgärder som behöver vidtas för att öka konkurrensen i livsmedelsbranschen
Under webbinariet kommer DLF också att presentera sin nya guide om prissignalering, det vill säga en vägledning om vad man får och inte får kommunicera offentligt om prissättning och prissättningsstrategier.
Datum: 19 juni
Tid: 12.30-13.15
Plats: Online
Pris: Kostnadsfritt (endast för DLF-medlemmar) - Livsmedelsföretagens medlemmar är välkomna
PROGRAM
Inledning
Jörgen Friman, moderator
UTP och Konkurrensverkets genomlysning av livsmedelsbranschen
Martin Bäckström, Enhetschef, Enheten för otillbörliga handelsmetoder
DLFs guide om prissignalering
Angelo Skog, Legal Counsel Compliance, Spendrups Bryggeri och ledamot av DLFs Legala kommitté
Frågor och svar
Rasmus är exportansvarig på Livsmedelsföretagen och har bred allmänpolitisk kunskap med särskild inriktning på handelspolitiska frågor. Han är även generalsekreterare för branschföreningarna Arom & Kryddföreningen, Sveriges Bagerileverantörers förening och Svenska Juiceföreningen. Han är utbildad civilekonom med inriktning på detaljhandel och har tidigare arbetat på Europaparlamentet med frågor som rör företagande och konsumentskydd.