fbpx
Hoppa till innehåll

Seminarium för minskat matsvinn i praktiken – arbeta med era matsvinnsutmaningar och lär av varandra

Hur minskar vi matsvinnet i vår verksamhet? Hur förstår vi våra matsvinnsutmaningar bättre och går från målsättning till handling? 

Välkommen till en heldag för minskat matsvinn i praktiken den 24 oktober kl 9-15 i Stockholm (OBS: fysisk träff - ej digitalt).

Matsvinn är en av de största globala utmaningarna då svinnet står för en tiondel av de totala globala växthusgasutsläppen. Därför har alla medlemmar i Livsmedelsföretagen åtagit sig att arbeta för att halvera svinnet i den egna produktionen till 2030 - vilket är helt i linje med FNs globala hållbarhetsmål (12.3). 

Syftet med dagen är att tillsammans hitta lösningar till era utvalda matsvinnsutmaningar genom att förstå grundproblematiken och därefter samla ihop alla idéer som kan omvandlas till konkreta åtgärdsförslag. Ni kommer även få chansen att testa era idéer på de andra deltagarna och få konstruktiv feedback att ta med hem till verksamheten. Till sist öppnar vi upp för en diskussion där ni får möjlighet att utbyta erfarenheter och lära av varandra. 

Medverkande

Medlemsföretagen i Livsmedelsföretagen som anmält sig via länken nedan. Obs - begränsat antal platser (först till kvarn). Det är välkommet att anmäla fler deltagare från samma organisation.

Moderator för dagen är Katharina Fryers Hellquist medgrundare av ReCollab som arbetar med cirkulära affärsmodeller/produkter och att minska matsvinnet tillsammans med företag som vill driva ett aktivt matsvinnsarbete i sin verksamhet.

OBS! Välj ut 2-3 matsvinnsutmaningar från er verksamhet som ni vill arbeta med under dagen och maila dessa till katharina@recollab.com senast den 17 oktober.

När? 24 oktober 2024, kl 9-15

Var? Centralt i Stockholm (återkommer med exakt adress)

Anmälan Registrera dig och dina kollegor via länken nedan senast den 17 oktober. Först till kvarn!

Kontakt Vid frågor kontakta Kathairna på ReCollab katharina@recollab.com

Varmt välkomna!

24
okt
24 oktober 2024
Centralt i Stockholm, TBD

Sara Sundquist

Näringspolitisk expert
Skicka e-post till Sara
08-762 65 46, 070-996 90 44

Sara är hållbarhetsansvarig och näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen och har stor kunskap om hållbarhets- och livsmedelsfrågor. Hon är även generalsekreterare för branschföreningen Svenska kaffeföreningen. Sara har lång erfarenhet av bransch- och näringspolitik och kommer närmast från Visita där hon arbetade med public affairs och hållbarhetsfrågor i 10 år.

Mer i kalendern