fbpx
Hoppa till innehåll

Introduktionsträff – Livsmedelsföretagens energinätverk

Välkommen som deltagare i Livsmedelsföretagens Energinätverk!
Erfarenhetsutbyten och kunskapsökning för en ökad utväxling i ert energiarbete

Inledning

Som en fortsättning på tidigare genomförd samverkan inom seminarieserie Energi våren 2024, där positiv syn från medlemsindustrierna gällande fortsatta träffar kommer här ett föreslaget upplägg för Energinätverk, vilket är att betrakta som ett forum för medlemmar att ta del av erfarenhetsutbyten, utbildningar och övriga insatser för energifrågor

Varför delta?

Accelerera din kunskapsutveckling: Få snabbare och mer omfattande tillgång till den senaste kunskapen och de bästa metoderna inom energiområdet. Genom att delta i nätverket kan ni dra nytta av samlade erfarenheter från branschen och implementera dem i er verksamhet.

Stärk ert varumärke: Positionera er som ett ledande och ansvarstagande företag genom att delta i energinätverket. Visa kunder, leverantörer och andra intressenter att ni aktivt arbetar med energi- och hållbarhetsfrågor för att stärka både er konkurrenskraft och branschens framtid.

Bidra till en hållbar svensk industri: Genom att delta i nätverket bidrar ni till att säkra den svenska livsmedelsindustrins framtid genom effektiv energihantering och hållbara lösningar. Tillsammans kan vi öka hela branschens motståndskraft och minska vårt klimatavtryck.

Energinätverkets mål

Skapa konkreta resultat genom samverkan och kunskapsdelning: Energinätverket syftar till att omvandla kunskap och erfarenheter till praktiska resultat. Genom att dela bästa praxis och delta i gemensamma diskussioner, arbetar vi tillsammans för att identifiera och implementera lösningar som gör verklig skillnad i er verksamhet.

Stärka lagefterlevnad och påverka policyutveckling: Nätverket ger er de verktyg och den kunskap ni behöver för att säkerställa att ni följer de senaste lagkraven och riktlinjerna inom energiområdet. Dessutom får ni möjlighet att påverka utvecklingen av framtida policyer genom ett gemensamt engagemang i branschens intressen.

Främja samarbeten och starta gemensamma projekt: Genom nätverket öppnas möjligheter för att initiera samarbetsprojekt och gemensamma satsningar. Detta kan inkludera allt från gemensamma ansökningar om finansiering till utveckling av innovativa lösningar som gynnar alla deltagande företag.

Din insats

Aktivt deltagande och kunskapsutbyte med övriga nätverksdeltagare. Det går bra att komma flera personer från samma företag, ambitionen är att deltagarna närvarar vid samtliga träffar, men om särskilt tema är relevant för viss kollega är det givetvis okej att delta endast vid de tillfällena.

Träffarna kan omfatta olika aktiviteter, såsom:

  • Föreläsningar: Ta del av kunskap från experter och andra medlemmar
  • Workshops och enkäter: Delta aktivt i diskussioner

Tidsplan och aktiviteter

Initialt kommer nätverket hålla 3 träffar för att sedan utvärdera hur en förlängning utifrån deltagarnas önskemål bäst formas.

Träffarna sker primärt digitalt men möjlighet till fysiska/hybridträffar finns också, företrädelsevis genom platsbesök hos deltagande industriföretag. Ca 2-4 timmar per träff.

Preliminär tidsplan

Introduktionsmöte 16 oktober 13-13.45

Träff 1 –5 November 2024 13-15

Träff 2 – Januari 2025 tbc

Träff 3 – Mars 2025 tbc

Palett av teman till träffarna:

·         Mätning och visualisering

·         Värme/kyla, restvärme, praktiska exempel

·         Energiledning

·         Lagefterlevnad och påverkansarbete policy & styrmedel

·         Stödprocesser

·         Produktionsprocesser

·         Energiförsörjning och fossilfria energislag

·         Vattenförsörjning och effektivisering

·         Etc.

Pris

25 000 kr/företag, vilket inkluderar de 3 träffarna.
Betalning genom faktura sker i samband med anmälan.

Fakturan kommer att ställas ut av Nordic Audit.

Anmäl ditt intresse idag!

Ta chansen att delta i branschens energinätverk. Kontakta sara.sundquist@li.se alternativt gustav.andersson@nordicenergyaudit.se om eventuella frågor.

Låt oss tillsammans skapa en effektiv och hållbar framtid!

16
okt
16 oktober 2024
Digitalt via Microsoft Teams

Sara Sundquist

Näringspolitisk expert
Skicka e-post till Sara
08-762 65 46, 070-996 90 44

Sara är hållbarhetsansvarig och näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen och har stor kunskap om hållbarhets- och livsmedelsfrågor. Hon är även generalsekreterare för branschföreningen Svenska kaffeföreningen. Sara har lång erfarenhet av bransch- och näringspolitik och kommer närmast från Visita där hon arbetade med public affairs och hållbarhetsfrågor i 10 år.

Mer i kalendern