Cajsa Warg-priset: En kväll i kokbokens och matglädjens tecken

Den 11 november på restaurang Omaka i Stockholm delades det första Cajsa Warg-priset ut. Den lyckliga vinnaren blev kocken och krögaren Paul Svensson med boken Frukt & Bär A-Ö. Stämningen var på topp bland de 130 gästerna, och här hittar du film och bilder från kvällen.

Det är Livsmedelsföretagen som står bakom Cajsa Warg-priset, ett nyinstiftat litteraturpris som skapats för att premiera högkvalitativa kokböcker, underlätta för konsumenterna att hitta de bästa titlarna och främja det goda samtalet om mat och dryck. Den första vinnaren av Cajsa Warg-priset och utmärkelsen Årets kokbok blev kocken och krögaren Paul Svensson med boken Frukt & Bär A-Ö, utgiven på Bonnier Fakta. Paul Svensson belönades med 100 000 kr och ett exklusivt köksredskapskit från Nouie, läs mer om priset och vinnaren här.

130 gäster var på plats för prisceremonin och här nedanför hittar du en kort film och ett urval av bilder från kvällen. Om du vill se fler bilder eller använda någon av dem kan du höra av dig till daniel.emilson@li.se.

Kvällen inleddes med en rundvandring på Omakas bryggeri.
Hedda Spendrup berättade om restaurang Omaka och om bryggeriverksamheten på plats.
Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, berättade om bakgrunden till Cajsa Warg-priset.
De 130 gästerna bjöds på rätter från de fem finalisternas fantastiska kokböcker.
Kvällens konferencier var Daniel Emilson, presschef på Livsmedelsföretagen. Här pratar han med finalisterna Julia Svensson, Sofia Wood och Ingalill Hägglund.
Paul Svensson, Tove Nilsson och Saori Ichihara i samtal med konferenciern om sina kokböcker.
Finalisterna belönades med varsitt exklusivt Cajsa Warg-bokstöd.
Här berättar urvalsjuryns ordförande Annina Rabe om vilka kriterier som juryn utgick ifrån i bedömningen av de 58 inskickade bidragen.
Elin Ingves Pyk, Tea Malmegård och Björn Werner förklarade finaljuryns överväganden när de skulle välja en slutlig vinnare bland de fem finalisterna.
Elin Ingves Pyk, finaljuryns ordförande, läser upp motiveringen till vinnaren av det första Cajsa Warg-priset.
Vinnaren Paul Svensson belönades med ett exklusivt köksredskapskit från Nouie och en vinstcheck på 100 000 kr.
Paul Svensson, vinnare av det första Cajsa Warg-priset och utmärkelsen Årets kokbok.
Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman gratulerade Paul Svensson och tackade alla finalister, jurymedlemmar och gäster som gjorde prisutdelningen till en succé!

För mer bilder och information

Daniel Emilson

Presschef
Skicka e-post till Daniel
08-762 65 13, 076-275 83 60