Stort intresse för vetenskapsseminarium om mat och hälsa
Den 20 november anordnade Livsmedelsföretagen ett välbesökt seminarium om mat och hälsa. Seminariet riktade sig till journalister och skribenter, och ca 60 personer kom för att lyssna på de tre talarna etnologen Malin Haawind, professor Rikard Landberg och med. dr. Elisabet Rytter.
Malin Haawind pratade om svenskarnas unika förhållningssätt till mat, Rikard Landberg presenterade de senaste rönen inom individanpassad kost och Elisabet Rytter förklarade hur man vetenskapligt ska värdera nya kost- och hälsostudier. Det här var första gången som Livsmedelsföretagen anordnade den här sortens seminarium, och att döma av intresset verkade det vara mycket uppskattat. Vi kommer med stor sannolikhet att anordna fler seminarier med samma upplägg, så stay tuned!
Här kan du ta del av vår undersökning
Här kan du läsa om Malins bok ”Ät din jävel – En bok om matglädje, dödsångest, vitlök och smör”
Här kan du läsa en intervju med Rikard på agfo.se