fbpx
Hoppa till innehåll

Kodjo löser kontroversen – DÅ startar julen

När kan man egentligen säga att julen börjar? Är det när Edward Blom sätter upp sin julgran, när det börjar säljas lussekatter i matbutiken eller när den första alkoholfria julölen hälls upp? Kodjo tycker att åsikterna är för spridda, men han har en idé! Häng med Kodjo till Spendrups i Grängesberg för att se om …

Kodjo förenar världen med EN pannkaka!

Var kommer egentligen alla pannkakor ifrån? För att hitta pannkakornas källa beger sig Kodjo till Laholm där Lantmännen Cerealia har Nordens största pannkakskök. Här lagas dagligen över 600 000 pannkakor och Kodjo tar sig an uppgiften att göra den ultimata pannkakan som förenar hela världen! Medverkande i avsnittet: Åsa Yhlen, Plant Manager, Lantmännen Cerealia Edward …

Kodjo STYR UPP godissverige!

Kodjo tror att han har lyckats lista ut hur man blandar den PERFEKTA godispåsen. Och nu måste han lära resten av det svenska folket! Han bestämmer sig för att ta hjälp av Edward Blom och experterna på godisfabriken Aroma i Skarpnäck. Vad innehåller påsen och hur görs egentligen de godaste godisarna som bara MÅSTE vara …

Så förbättrade Saltå Kvarn resultatet med hjälp av Produktionslyftet

Saltå Kvarn deltog i Produktionslyftets utvecklingsprogram för att bli bättre på att tillvarata sina resurser. Resultatet blev ett nytt arbetssätt som har bidragit till förbättrade nyckeltal, ökad konkurrenskraft samt ökad delaktighet och engagemang bland medarbetarna. Vid ett seminarium som arrangerades av Livsmedelsföretagen den 13 maj berättade Saltå Kvarn om sin förbättringsresa så här långt och …

Informationsmöte om lagen om otillbörliga handelsmetoder (UTP)

Den 1 november träder den nya UTP-lagen (Unfair Trading Practices) i kraft som ska skydda leverantörer av jordbruks- och livsmedelsprodukter. Genom lagen införs ett förbud för köpare med en årsomsättning på mer än motsvarande 2 miljoner euro att använda vissa otillbörliga handelsmetoder mot leverantörer, oavsett hur stor leverantörens omsättning är. I det här webbinariet går …

Hur kan livsmedelsstrategin bidra till kompetensförsörjning inom livsmedelsindustrin?

Kan livsmedelsstrategin bidra till att lösa de stora personal- och kompetensbristerna inom den svenska livsmedelsindustrin? Det var en av flera angelägna frågor som diskuterades på ett digitalt seminarium den 24 september. Seminariet anordnades av det livsmedelspolitiska nätverket i riksdagen. Deltagarna i samtalet var: Karin Bodin, koncern-vd Polarbröd Lars Appelqvist, Executive Vice President, HKScan Sverige Karin …

Matdagen 2023

Kompetensbristen – ett hot mot svensk livsmedelsproduktion De svenska livsmedelsproducenterna hittar inte den personal och den kompetens de behöver. Det handlar om allt från slaktare och bagare till ingenjörer, produktutvecklare och processtekniker. Den snabba tekniska utvecklingen, omställningen till hållbar produktion och ökande konkurrens ställer allt högre krav på både utbildning och erfarenhet. Bristen på kompetens …

Matdagen 2022

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNING I KRIS OCH KRIG – ÄR SVERIGES BEREDSKAP GOD? Coronapandemin visade hur viktigt det är med en robust och flexibel livsmedelssektor som snabbt kunde ställa om och parera såväl hög sjukfrånvaro som osäkra varuflöden. Precis när vi började se ljuset i pandemitunneln kom nästa smäll – den brutala ryska invasionen av Ukraina. Ett krig …