Hoppa till innehåll

Matdagen 2025: Sveriges godaste strategi – men hur tar vi den från ord till bord?

Den 24 april är det äntligen dags för Matdagen, den svenska livsmedelsbranschens viktigaste, trevligaste och godaste evenemang. Tillsammans med experter och beslutsfattare från när och fjärran djupdyker vi i en av branschens mest efterlängtade nyheter, Livsmedelsstrategin 2.0!

24
apr
24 april 2025
Moderna Museet, Stockholm

Den nya livsmedelsstrategin är en klar förbättring jämfört med den gamla, men vad händer nu? Hur ska regeringen ta strategin från ord till handling? Kan strategin verkligen lyfta livsmedelsindustrins farligt låga lönsamhet? Kommer satsningarna på livsmedelsexport vara tillräckliga? Hur väl synkar strategins förslag för ökad robusthet med Livsmedelsföretagens nya beredskapsrapport ”Recept för resiliens”? Och vilka nya grepp vill regeringen ta för att lyfta svensk kvalitet och gastronomi?

Allt detta och mycket mer kommer vi att stöta och blöta på Matdagen tillsammans med experter och beslutsfattare som statssekreterare Daniel Liljeberg, Ukrainas ambassadör Andrij Plachotnjuk, Eero Alaluusua från finska Försörjningsberedskapscentralen, Camilla Eriksson från FOI, statssekreterare Johan Berggren, stjärnkrögaren Paul Svensson, gastronomilegenden Carl-Jan Granqvist, statssekreterare Håkan Jevrell och flera spännande överraskningsgäster. Dessutom delar vi ut det prestigefyllda priset ”Årets Livsmedelsexportör” och traditionsenligt avslutar vi med mingel och en fantastisk middag signerad Malin Söderström.

Anmälan är öppen, och givetvis har våra medlemsföretag företräde.

Här hittar du hela programmet för Matdagen 2025.

Program

13.30 Välkomna till Matdagen

En ny strategi för en ny tid: Livsmedelsstrategi 2.0

Ökad robusthet i livsmedelskedjan

Fika från A till Ö – Konditorlandslaget tolkar Paul Svensson

Svensk kvalitet och gastronomi

Cajsa Warg-priset – hur följer vi upp succén från 2024?

Exportfrämjande

Årets livsmedelsexportör

17.00 Från ord till bord

Är du inte anmäld men vill gå?

Alla med ett intresse för svensk livsmedelsproduktion, gastronomi och försörjningsförmåga är varmt välkomna att delta. Men vi ger givetvis förtur till våra medlemsföretag och vi förbehåller oss rätten att lämna återbud.

Om deltagarlistan är fulltecknad finns det möjlighet att skriva upp sig på reservlistan. Det gör du enklast via den här länken.

Deltagande på Matdagen inkl. middagen är gratis.

OBS! Uteblivet deltagande faktureras med 1 000 kronor (500 kr om anmälan är exkl middag) om avanmälan inte sker senast 16 april 2025.

Varmt välkommen!

Magnus Hultman

VD-assistent och medlemsansvarig
Skicka e-post till Magnus
072-501 53 78, 08-762 65 75

Magnus är VD-assistent och medlemsansvarig på Livsmedelsföretagen. Han har det övergripande ansvaret för att hantera VD:s administrativa uppgifter och ansvarar dessutom för vår medlemsservice. Magnus är den du ska kontakta om du har frågor om fakturor, ert medlemskap, om du behöver avboka dig från någon av våra utbildningar eller om du helt enkelt har en fråga som du är osäker på vem du ska vända dig till. Magnus har mångårig erfarenhet från en rad olika befattningar inom servicenäringen.

Mer i kalendern