Vad är mest hållbart – jordgubbar eller jordgubbsarom?
Missa inte Almedalsseminariet där vi vänder på hållbarhetsbegreppet som det diskuteras idag och fokuserar på hur forskning och innovation kan skapa ett mer hållbart matsverige! Tid: Måndag den 4 juli, kl: 09.30-10.30 Plats: Industriområdet, Hörnet S:t Hansgatan/Trappgränd
Svensk livsmedelsproduktion är ett bra exempel på cirkulär ekonomi i praktiken. Samtidigt vet vi att livsmedelsproduktionen påverkar miljön och klimatet. Så vad är hållbar mat och för vem?
Intresset för hållbar mat har aldrig varit så stort som idag. Att återgå till historiska produktionsmetoder löser inga hållbarhetsutmaningar, det gäller att kliva ur höstacken och in i laboratoriet. Sverige har goda förutsättningar att bli ledande inom gränslandet mellan kemi och mat men då behöver svensk livsmedelsindustri moderna förutsättningar.
Deltagare:
Lars Gustavsson, BASF
Åsa Domeij, Axfood
Märta Stenevi, MP
Sofia Ehlde, Oatly
Marie Söderqvist, Livsmedelsföretagen
Väl mött!
Livsmedelsföretagen och IKEM