Digitalt seminarium med Livsmedelsföretagens experter

Den 12 november kl 13.00-14.30 kan du som arbetar på ett av Livsmedelsföretagens medlemsföretag delta i vårt digitala seminarium. Våra experter kommer att berätta om viktiga nyheter inom bland annat hållbarhet, livsmedelslagstiftning, mat och hälsa, märkning, kompetensförsörjning, export och beredskap. Anmälan är öppen!

Alla som jobbar med livsmedel vet att det är en bransch i ständig förändring där det gäller att hålla sig uppdaterad med det senaste. Den 12 november anordnar vi därför ett digitalt seminarium där våra experter kortfattat går igenom de viktigaste nyheterna inom sina respektive områden.

Seminariet är digitalt och pågår i 1,5 timme. På grund av den stora mängd områden som ska gås igenom kommer det inte vara möjligt att ställa frågor under seminariet. Däremot är man varmt välkommen att kontakta våra experter efter seminariet.

Tid, plats och anmälan

Tid: 12 november kl 13.00-14.30

Plats: Digitalt via Teams

Anmälan: Du anmäler dig via den här länken.

Länk till Teams skickas ut dagen innan seminariet.

OBS! Seminariet är endast öppet för dig som arbetar i ett av våra medlemsföretag.

Områden som kommer att gås igenom

Här är några av ämnena som våra experter kommer att informera om:

Hållbarhet

  • CSRD (hållbarhetsrapportering)
  • Avskogningsförordningen
  • Gröna påståenden

Märkningsfrågor

  • Allergi: aktuellt om kan innehålla spår av; policy varningsmärkning nya allergener
  • Märkningsfrågor kopplat till matsvinn
  • Kontroll av reklam
  • Vad man kan kräva av myndighetsbeslut

Livsmedelslagstiftning

  • Ny mandatperiod i EU – vad vet vi om kommande lagstiftningsförslag från Bryssel?
  • Revidering av informationsförordningen – framsidesmärkning, ursprungsmärkning, datummärkning och slopat undantag för alkoholhaltiga drycker
  • Akrylamid
  • Pågående översyn av tillsatser
  • Unionslistan för enzymer – arbete pågår
  • Rökaromer
  • Remiss: Fuskutredningen och pågående kontrollutredning
  • Kontaminanter, fokus furan, PAH, tropanalkaloider
  • PPWR (förordning för förpackningar och förpackningsavfall) inkl. PFAS
  • Engångsplastdirektivet

Livsmedelsexport 

  • Livsmedelsföretagens exportstrategi

Mat och hälsa

  • Branschöverenskommelse salt och socker
  • FullkornsFrämjandet
  • Nya kostråd

Forskning och Innovation

  • Ökad statlig satsning på livsmedelsforsknings- och innovation
  • LiFT forskarskola
  • Sweden Food Arena; utlysningar, nyhetsbrev

Beredskap och totalförsvar

  • Livsmedelsföretagens beredskapsrapport

Kompetensförsörjning

  • Valideringsmodell för livsmedelsoperatör lanseras den 22 november
  • Arbetskraftsinvandring från tredje land
  • Kompetensbehoven inom livsmedel – viktig enkät

Länk till anmälan

    Prenumerera på expertinformation

    Vi vill kunna nå dig som jobbar på våra medlemsföretag och som är specifikt intresserad av ett eller flera av våra expertområden. På så vis kan vi snabbt skicka viktig information som kan hjälpa dig i ditt arbete samt inhämta dina synpunkter i enkäter och remisser.

    Läs mer och anmäl dig till expertinformation här.