Frukostseminarium: Hur minskar vi det svenska matsvinnet?
Hur ska vi gå tillväga för att kraftigt reducera matsvinnet som uppstår i butiker, storkök, industrin och i hushållen? Vilka åtgärder måste till och var ligger ansvaret? Den 7 december är du varmt välkommen till ett intressant frukostseminarium i riksdagen där ett antal aktörer delar med sig av sina erfarenheter och expertis på området.
År 2045 ska Sverige inte ha några netto-utsläpp av växthusgaser. Till detta har vi 16 miljö- och klimatmål, de så kallade generationsmålen, som ska uppfyllas. För att nå dit måste vi i första hand förebygga nya utsläpp. Att förebygga matsvinn är helt avgörande för att minska resursslöseriet och minska miljö- och klimatpåverkan från livsmedelssektorn.
När: onsdag 7 december, 08.00-09.00, frukostmacka och kaffe serveras från kl. 07.30
Var: Myntmatsalen, västra riksdagshuset, ingång från Riksgatan 1. Medtag ID
Anmälan görs till: marcus.wangel@riksdagen.se senast den 5 december
Program
Matsvinnet, klimatet, miljön, livsmedelssäkerhet och plånboken – Mårten Laurell Thorslund, Matsvinnet.se – forum för minskat matsvinn
Hur mycket svinnas egentligen? Är det ens lagligt att slänga mat? – Ingrid Strid, forskare, SLU
Möjligheter och utmaningar i livsmedelskedjan – Sara Sundquist, näringspolitisk expert, Livsmedelsföretagen
Moderator: Åsa Sandberg, f.d. talesperson för Too Good To Go
Varmt välkomna!
Stina Larsson, Centerpartiet
Helena Storckenfeldt, Moderaterna