Möt oss i Almedalen
Att intresset för mat är större än någonsin märks bland årets seminarier i Almedalen. Livsmedelsföretagen finns på plats och precis som tidigare år är vi tillsammans med övriga organisationer i industrin på vår gemensamma mötesplats, Industriområdet, i hörnet S:t Hansgatan/Trappgränd. Här har vi samlat våra aktiviteter och seminarier som är intressanta för dig som är intresserad av eller arbetar med livsmedelsrelaterade frågor.
Kalendarium
Livsmedelsföretagen i Almedalen
Är jordgubbsarom bättre än en jordgubbe?
IKEM & Livsmedelsföretagen
4/7, 09.30-10.30 Industriområdet, Hörnet S:t Hansgatan/Trappgränd
Hur skapar vi innovation som gör Sverige världsledande inom morgondagens mat, dryck och måltid?
Region Skåne
4/7, 10.30-11.30 Öresundshuset, Hästgatan 1
Medverkar gör bl.a. Kristina Lindahl von Sydow, vvd, Livsmedelsföretagen
Ge eleverna rätt till heltidsstudier
Industrirådet & Teknikcollege
4/7 2016 10.45-11.45
Medverkar gör bl.a. Fredrik Torehammar, chef public affairs, Livsmedelsföretagen
Industrin är avgörande för vår välfärd
Industrin tar matchen
4/7, 12.00-12.15 Industriområdet, S:t Hansgatan 18F/Trappgränd
Medverkar gör bl.a. Marie Söderqvist, vd, Livsmedelsföretagen
Från ord till handling – industrisamtalsfinal
Industrin tar matchen
4/7, 12.15-13.30 Industriområdet, S:t Hansgatan 18F/Trappgränd
Medverkar gör bl.a. Marie Söderqvist, vd, Livsmedelsföretagen
Från vems jord till vårt bord? – så kan svenskt lantbruk tjäna på ekobristen
Sparbankernas Riksförbund
5/7, 15.00-15.20 Hamnplan H212
Medverkar gör bl.a. Carl Eckerdal, chefekonom, Livsmedelsföretagen
Bryggarboomen – från 100 till 250 på två år
Sveriges Bryggerier
5/7, 13.55-15.15 Strandgatan 34, Best Western
Medverkar gör bl.a. Carl Eckerdal, chefekonom, Livsmedelsföretagen
Hur påverkade strejkhoten avtalsrörelsen 2016?
Svenskt Näringsliv & Teknikföretagen
6/7, 10.00-11.00 S:t Hansgatan 18F/Trappgränd
Medverkar gör bl.a. Anna Nordin, förhandlingschef Livsmedelsföretagen
Sockret i maten – en verklig fara eller en skröna?
Swedbank & Coop
7/7, 12.00-13.00 Strandgatan 35
Medverkar gör bl.a. Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen
Våra medlemmars seminarier under veckan
Höj kraven på offentlig mat!
Fazer Food Service
4/7, 2016 10.30-12.00 Hälsodalen, S:t Hans plan 2
Hur säkrar vi maten i framtiden?
Polarbröd
5/7 2016 11:00-12:00 Volters gränd 8 Atrium
Hur framtidssäkrar vi Sverige?
Polarbröd m.fl.
5/7 2016 10:00-10:45 Volters gränd 8 Atrium
Vad är bra mat för små barn? – hur maten de första åren påverkar hälsan senare i livet
Semper
5/7, 2016 15:15-16:00 Hälsodalen, Skafferiet, S:t Hans Café, S:t Hansplan 2
Världens svåraste uppdrag 2016 – föräldraskapet
Semper
5/7, 2016 16:00-17:00 Hälsodalen, Skafferiet, S:t Hans Café, S:t Hansplan 2
När ”fritt från” är det nya ätandet, vad blir egentligen kvar på tallriken?
Pågen
5/7, 2016 12:45-13:45 Hälsodalen Skafferiet, S:t Hans Café, S:t Hansplan 2
En klimatsmart framtid för svenskt kött – så fixar vi biffen
HKScan
6/7, 2016 09.00-10.00 Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan 2
Blir det något kaffe imorgon?
Löfbergs
7/7, 2016 09.40-10.35 Dagens Nyheters tält, Strandvägen 4
Välkommen på Swimrun i Almedalen
Coca-Cola
5/7, 2016 07:00-10.00 Kallis
6/7, 2016 07:00-10.00, Kallis
7/7, 2016 07:00-10.00, Kallis
Andra matnyttiga seminarier och medverkande medlemmar
Hur ska tobaksbeskattningen utformas för att bäst främja folkhälsan?
Svenska Snustillverkarföreningen
4/7, 2016 10:00-11:00 Kitchen & Tables uteservering, Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6
Plain Packaging – how will the media cope in a world without brands?
Svensk Tidskrift
4/7 2016, 10:15-11:15 Hamngatan 3, ”Svenskt Näringslivs trädgård”
Öl, läsk och ansvar – hur går det ihop?
Sveriges Bryggerier
5/7, 2016 15:15-16:00 Best Western Strand Hotel, Strandgatan 34
Varför har Sverige den lägsta andelen rökare i Europa?
Svenska Snustillverkarföreningen
5/7, 2016 10:00-11:00 Kitchen & Tables uteservering, Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6
Matvanor i förändring – hänger vi med?
LRF
5/7, 2016 12:00-12:45 Mellangatan 7
Matvanor i förändring – hur hänger svenska råvaror med?
LRF. Medverkar gör bl.a. Lantmännen
5/7, 2016 12:00-12:45 Mellangatan 7
Livsmedelsstrategin kan få ett lyft med innovationer för lantbruket
LRF
5/7, 2016 13:15-13:55 Mellangatan 7
Vad får de föreslagna tobaksreglerna för konsekvenser för folkhälsan?
Svenska Snustillverkarföreningen
6/7 2016 10:00-11:00 Kitchen & Tables uteservering, Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6
Politiker frågar ut vd:ar om klimat och miljö
Dagens Nyheter. Medverkar gör bl.a. Löfbergs, Axfood, Coca-Cola Enterprises Sverige, HKScan
6/7, 2016 11:45-12:45 Dagens Nyheters tält, Strandvägen 4
Vad säger företagen och svenskarna om framtidens hållbarhetsutmaningar?
Dagens Nyheter. Medverkar gör bl.a. Arla Foods
6/7, 2016 15:30-16:30 Aulan, Donnerska huset, Donners plats 1
Ursprungsmärk maten i våra skolor, sjukhus och äldreboenden
Svenskt Kött
6/7, 2016 13.30-14.15 S:t Hans Café, S:t Hansplan 2
Framtidens mat i nordligt klimat – klarar vi oss utan inhemsk växtförädling?
Sveriges Lantbruksuniversitet, Mistra Biotech
6/7, 2016 13:00-15:00 Uppsala universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3
Vem vinner slaget om planeten – klimatkämparna eller hälsohetsarna?
Brödinstitutet
6/7, 2016 10:30-12:00 Hälsodalen Skafferiet, S:t Hans Café, S:t Hansplan 2
Svenska miljömålen i praktiken
Social Venture Network, SVN, Hallvarsson & Halvarsson. Medverkar gör bl.a. Fazer
6/7 2016, 07:45 – 08:45 Donnerska huset, Donners plats 1
Hur skapar vi giftfria kretslopp mellan stad och land – och vad håller oss tillbaka?
Östersjödagarna, IVL Svenska Miljöinstitutet. Medverkar gör bl.a. Fazer
6/7 2016, 11:00-11:45 Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5, ”Sal E22”
Ett hållbart näringsliv?
Dagens Nyheter. Medverkar gör bl.a. Löfbergs
7/7, 2016 15:00-15:45 Dagens Nyheters tält, Strandvägen 4
Skyddade områden i Östersjön – hur skyddade är de egentligen?
Fazer m.fl.
7/7 2016, 09:30-10:15 Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5, ”Sal E22”
Östersjön är vad du äter – vem bär ansvaret för en hållbar matkonsumtion?
Fazer m.fl.
7/7 2016, 11:00-11:45 Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5, ”Sal E22”