Nu kan du lyssna på Hemkunskapspodden i miniformat

Livsmedelsföretagens prisbelönta podcast för hem- och konsumentkunskap blir ännu mer lättlyssnad. Efter önskemål från lärarkåren finns nu 10 av 16 avsnitt även som kortversioner à 4-5 minuter långa. De nedkortade avsnitten är tänkta att användas som snabba introduktioner till de olika ämnena.

2021 lanserade Livsmedelsföretagen Feeder – en hemkunskapspodd som ett lättillgängligt läromedel för hem- och konsumentkunskap i årskurs 7–9. Sedan dess har man producerat 16 avsnitt om ämnen som e-nummer och tillsatser, ätstörningar, att äta vegetariskt, krisberedskap och energidrycker. Podcasten är mycket uppskattad av lärarkåren och 2023 utsågs den till ”Årets Podd” i Swedish Learning Awards.

Poddens längd och format har anpassats för att passa eleverna, och ämnena har valts i samråd med lärare som även har fått förhandslyssna och komma med synpunkter. Varje avsnitt kommer med en lärarhandledning som läggs upp på poddens hemsida. Efter önskemål från lärarna har Livsmedelsföretagen klippt om och kortat ner 10 avsnitt så att de blir cirka 4-5 minuter långa.

– Synpunkter och önskemål från lärare och elever har varit viktiga för oss ända från start. Så när lärarna efterfrågade kortare avsnitt som de kan använda som snabba introduktioner så tog vi fram saxen direkt. Vi hoppas att det här kan leda till att ännu fler upptäcker och använder podden i sin undervisning, säger Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen.

10 av 16 avsnitt finns nu både i en lång och en kort version på Hemkunskapspoddens hemsida.

För mer information

Jimmy Sandell

Kommunikations- och näringspolitisk chef
Skicka e-post till Jimmy
08-762 65 02, 073-355 06 07