Digital branschträff 19 oktober
Den 19 oktober var det dags för årets branschträff där våra experter föreläste om viktiga frågor för dig som livsmedelsproducent. På programmet stod bland annat arbetsgivarfrågor, UTP-lagen, export, hållbarhet, förpackningar, folkhälsa och kompetensförsörjning.
Syftet med branschträffarna är att erbjuda medlemsföretag runtom i landet en bred utbildnings- och inspirationsdag inom olika frågor som kan vara viktiga för livsmedelsproducenter att ha koll på. Detta är ett utmärkt tillfälle att lära känna Livsmedelsföretagen bättre och se vad vi kan hjälpa ert företag med.
Tid och plats
- 19 oktober kl. 10.00 – 12.00
- Digitalt över Microsoft Teams
Anmälan
Här anmäler du dig
Länken till Teamsrummet kommer att skickas ut dagen innan branschträffen.
Program
Inledning
10.00-10.05 Välkomna
10.05-10.15 Livsmedelsföretagen – er bransch- och arbetsgivarorganisation
En introduktion till oss på Livsmedelsföretagen – hur vi jobbar och vad vi jobbar med – Björn Hellman, VD
Kommunikation
10.15-10.35 Youtube, podd och kriskommunikation
Livsmedelsföretagens erbjudande inom kriskommunikation samt aktuella satsningar som youtubeserien Halloj kylskåpet och Sverige enda hemkunskapspodd Feeder – Jimmy Sandell, kommunikationschef
Arbetsgivarservice
10.35-10.45 Aktuellt inom arbetsgivarservice
Presentation av Livsmedelsföretagens förhandlingsavdelning och vår medlemsservice. Genomgång av vårt kursutbud och seminarier i arbetsrätt- och arbetsmiljöfrågor. Utblick inför kommande avtalsrörelse 2023 – Henrik van Rijswijk, Förhandlingschef
Näringspolitik
10.50-11.10 UTP och Exportsatsningar
Om en rättvisare livsmedelskedja och hur vi återstartar den svenska livsmedelsexporten – Rasmus Bäckström, näringspolitisk expert med ansvar för exportfrågor och delbranscher
11.10-11.25 Miljö och klimat
En överblick över hållbarhetsinitiativen inom EU och en presentation av Livsmedelsföretagens hållbarhetsmanifests olika delar. Dessutom en uppdatering om vad som händer på plast- och förpackningsområdet och vilka lagar och regler som träder i kraft inom kort och hur de påverkar livsmedelsbranschen – Sara Sundquist, näringspolitisk expert med ansvar för hållbarhetsfrågor & Marie Rydén, näringspolitisk expert
11.25-11.40 Folkhälsa och matglädje
Folkhälsa är ett område där det politiska intresset ökat, både nationellt och inom EU. Elisabet kommer berätta hur Livsmedelsföretagen och medlemmarna utifrån detta ökade fokus jobbar med olika projekt och aktiviteter – Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig
11.40-11.50 Kompetensförsörjning
Kompetensförsörjning och Livsmedelsstrategin – det här gör Livsmedelsföretagen – Karin Thapper, näringspolitisk expert med ansvar för kompetensförsörjningsfrågor
Avslutning
11.50-12.00 Tid för frågor