Välkommen på seminarium 13 november: Mindre salt i brödet – en utmaning
Salt har många och viktiga uppgifter att fylla för bak och konditorivaror. Inte minst som smakbärare. Men för mycket salt påverkar hälsan negativt, därför är ett minskat saltintag önskvärt.
För att visa möjligheterna på hur salt kan minskas och för att diskutera effekterna, bjuds det in till en heldag om salt av SIK, Livsmedelsföretagen och Sveriges
bagare & konditorer
Välkommen på seminarium 13 november 2014, Sveriges bagare & konditorer/Livsmedelsföretagen, Storgatan 19, Stockholm
Under dagen kommer du bland annat att få:
- en faktabakgrund till varför saltintaget bör minskas av Anette Jansson, Livsmedelsverket
- en genomgång av salt och smak av Gunnar Hall, SIK
- inblick i vad man gör inom bagerisektorn när det gäller salt
- delta i en kreativ och livaktig provsmakning och diskussion
Registreringen startar kl 9.30 då också kaffe serveras. Programmet startar 10.00 och avslutas 15.30.
För närmare upplysningar om seminariet kontakta:
Britt Rahm, britt.rahm@sik.se, telefon 010-516 66 95
Läs hela programmet här