Nya regler från Arbetsmiljöverket 11 mars 2016 Från och med den 31 mars börjar nya regler gälla för att främja en god arbetsmiljö och förebygga risk för ohälsa.
Livsmedelsföretagen med på snabbspåret 16 oktober 2015 Livsmedelsföretagen och Livsmedelsarbetareförbundet har i dagarna ansökt om medel hos regeringen för att tillsammans med Arbetsförmedlingen främja nyanländas etablering på arbetsmarknaden, det s k snabbspåret.
Nya riktlinjer ska ge schyssta bär i sommar 7 juli 2015 Lagom till årets bärsäsong har Svensk Dagligvaruhandel och Livsmedelsföretagen tagit fram gemensamma branschriktlinjer för bäruppköp. Med de nya riktlinjerna vill vi bidra till ökad rättssäkerhet för bärplockare och tydliggöra för dem som köper upp bären vad de har för ansvar. Riktlinjerna är en vidareutveckling av det arbete som branschen redan gjort inom den organiserade plockningen …
Bemanningsföretag viktiga för industrins konkurrenskraft 2 juli 2015 Vart femte industriföretag som idag anlitar bemanningsföretag skulle tvingas säga nej till order och beställningar om möjligheterna att hyra in personal begränsades. Nästan lika många säger att de skulle flytta arbetsuppgifterna till produktionsanläggningar utomlands. Det visar en undersökning som presenteras på ett seminarium i Almedalen på söndagen. Förhandlingschef Anna Nordin kommenterar behovet av bemanningsföretag i …
Svensk livsmedelsindustri har tappat konkurrenskraft 15 juni 2015 Arbetskraftskostnaderna har ökat mer i den svenska livsmedelsindustrin än i omvärlden, konstaterar Livsmedelsföretagens förhandlingschef Anna Nordin i en intervju inför den stundande avtalsrörelsen.
Europeiska livsmedelsindustrin träffades i Stockholm 11 juni 2015 Arbetsgivarorganisationer och fackförbund inom livsmedelsindustrin från hela Europa samlades i Stockholm den 4-5 juni för att diskutera hur industrin kan bli mer attraktiv som arbetsgivare.