fbpx
Hoppa till innehåll

Vad vill partiernas EU-kandidater åstadkomma i livsmedelspolitiken?

Valet till Europaparlamentet den 9 juni närmar sig med stormsteg. Vad tycker partierna i viktiga frågor för svensk och europeisk livsmedelsproduktion och försörjningsförmåga? Ska EU producera mer eller mindre mat och dryck, och hur ska EU hantera målkonflikterna mellan hållbarhet, lönsamhet och konkurrenskraft? Allt detta och mycket mer reder vi ut i rykande färska intervjuer med partiernas ledande EU-kandidater!

Livsmedelsföretagen i Almedalen 2024: Vägen mot ett hållbart och hälsosamt livsmedelssystem

Den 26 juni arrangerar vi två seminarier i Almedalen. I det första diskuterar vi vad som är mest effektivt för att minska maten och dryckens negativa hälsoeffekter: offentliga styrmedel eller frivilliga branschinsatser? I det andra pratar vi om målkonflikterna som uppstår på vägen mot en klimatneutral livsmedelskedja. Efteråt bjuder vi in medlemsföretag och branschkollegor till Almedalens godaste mingel.

Magdalena Andersson (S) på besök hos Santa Maria: ”Mer svenskt på tallriken”

Fredagen den 13 oktober besökte Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och Aylin Nouri, ordförande för (S) i Göteborgsområdet, Pauligs produktionsanläggning i Mölndal, där man bland annat tillverkar produkter under varumärket Santa Maria. Besöket, som var ett initiativ av bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen, fokuserade på förutsättningarna för livsmedelsproduktion i Sverige och hur exporten av livsmedel kan öka.