Livsmedelsföretagen i riksdagen 31 maj 2013 Den 30 maj anordnade riksdagens miljö- och jordbruksutskott en offentlig utfrågning om oredlighet i livsmedelskedjan av ett antal nyckelpersoner i livsmedelskedjan och myndighetsföreträdare.
Vad är ett svenskt livsmedel? 22 maj 2013 LRF:s ordförande Helena Jonsson menar att flera livsmedelsföretag marknadsför mat under falsk flagg – att det som utmålas som svenskt ibland innehåller utländska råvaror. Vår bild är att detta blir allt ovanligare. Dessutom, vad är ett svenskt livsmedel? skriver Marie Söderqvist i en replik på GP Debatt. ► Ovanligt med falsk märkning av matvaror
Vad är ett svenskt livsmedel? 22 maj 2013 LRF:s ordförande Helena Jonsson menar att flera livsmedelsföretag marknadsför mat under falsk flagg – att det som utmålas som svenskt ibland innehåller utländska råvaror. Vår bild är att detta blir allt ovanligare. Dessutom, vad är ett svenskt livsmedel? skriver Marie Söderqvist i en replik på GP Debatt.
Välkommet regeringsbeslut om livsmedelskontrollen 8 maj 2013 Livsmedelsföretagen välkomnar dagens regeringsbeslut att låta Livsmedelsverket ta över den offentliga kontrollen av bland annat småskaliga charkuterier och mejerier. – Det här har vi förespråkat länge. En centraliserad kontroll är mer effektiv och leder till mer likvärdiga villkor för företagen, vilket förbättrar konkurrensen, säger Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist. Hon påpekar att den kommunala kontrollen idag …
Välkommet regeringsbeslut om livsmedelskontrollen 8 maj 2013 Livsmedelsföretagen välkomnar dagens regeringsbeslut att låta Livsmedelsverket ta över den offentliga kontrollen av bland annat småskaliga charkuterier och mejerier.
Handelns egna varumärken stärker greppet 3 maj 2013 Daglivarukedjornas ökade satsningar på egna varumärken är den trend som påverkar livsmedelsproducenterna överlägset mest just nu. Det visar Livsmedelsföretagens nya konjunkturenkät. Även efterfrågan på hälsosamma alternativ är en het trend, medan suget efter närodlat och ekologiskt har planat ut. [table caption=”Vilken konsumenttrend påverkar företagets produktion mest just nu? Ange tre viktigaste trenderna där 1 representerar den …
”Vi ska vara den godaste branschen” 1 maj 2013 Förtroendet för oss måste vara i topp. Vi ska både uppfattas som och vara Sveriges godaste bransch, skriver Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist i en krönika i Ica Nyheter.
Nyåkers pepparkakor Årets Livsmedelsexportör 17 april 2013 Nyåkers Pepparkakor har utsetts till Årets livsmedelsexportör 2013. – Med smart produktutveckling, kvalitetsfokus och hela bygden bakom sig har Nyåkers pepparkakor lyft sin export och den svenska pepparkakan till oanade höjder, säger Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist. Nyåkers VD Christoffer Öhberg tar emot priset av landsbygdsminister Eskil Erlandsson på Livsmedelsföretagens matdag i dag. – Jobb på …
Svenskarna villiga betala mer för maten 17 april 2013 Sex av tio svenskar är villiga att betala mer för våra livsmedel i framtiden för att kunna garantera kvalitet och hållbar matproduktion. En stor majoritet tycker dock att svenskproducerad mat håller hög kvalitet idag. Det visar en ny undersökning från Livsmedelsföretagen. – Jag tror att köttfusket och den debatt som följt fått många att få upp ögonen för det pris vi riskerar få …
Livsmedelsföretagen rekryterar kommissionärsrådgivare 10 april 2013 Livsmedelsföretagen har anställt Kristina Lindahl von Sydow, tidigare bl a rådgivare åt EU-kommissionären Cecilia Malmström. – Jag är väldigt nöjd över denna topprekrytering. De är få som kan matcha Kristinas breda EU-kompetens särskilt på lagstiftningsområdet, säger Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist. Livsmedelsindustrin i Sverige blir allt mer internationaliserad vad gäller ägarstruktur, inköp och försäljning. Tendensen är …
Avtal klara för Livsmedelsföretagen 2 april 2013 Livsmedelsföretagen har på tisdagen tecknat nya avtal med sina fackliga motparter Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Sveriges Ingenjörer. Avtalen ger kostnadsökningar på sammanlagt 6,8 procent under 3 år, där löneökningarna blir 6,3 procent och 0,5 procent avsätts till en deltidspension. – Vi har under hela förhandlingsprocessen kämpat för att hålla nere nivåerna. Flera av våra företag har …
Livsmedelsindustrin viktig för Skåne 27 mars 2013 Livsmedelsindustrin står för en femtedel av alla varsel i industrin. Nästan hälften av livsmedelsindustrins varsel bara i år gäller skånska jobb. Det gör resultatet av den pågående avtalsrörelsen extra viktig för Skåne, skriver Livsmedelsföretagen i en debattartikel i Skånska Dagbladet.