fbpx
Hoppa till innehåll

Dieter, beteende och hälsoinfluencers i pandemins tid

Svenskarna syn på mat och hälsa är i ständig förändring och svår att överblicka. Vilka dieter är hetast och vilka är på väg att blåsa förbi? Vem är egentligen trovärdigast i mat och hälsofrågor? Och hur har svenskarnas matvanor påverkats av coronakrisens ökade hemmasittande? För att ta reda på detta och mycket mer har branschorganisationen Livsmedelsföretagen låtit analysföretaget Demoskop göra en undersökning bland allmänheten på temat Mat och hälsa, vilken presenterades på en digital pressträff den 4 december 2020.

Livsmedelsföretagens Hållbarhetsmanifest lyfts till FN-toppmöte

Svenska FAO-kommittén, ledd av statssekreterare Per Callenberg, släppte nyligen en publikation för att bidra till ett hållbart livsmedelssystem. Publikationen är ett bidrag till FN:s toppmöte om livsmedelssystem 2021 och ger flera exempel för hur livsmedelsproduktionen- och konsumtionen kan göras mer hållbar. I detta lyftes Livsmedelsföretagens Hållbarhetsmanifest, något som gläder Livsmedelsföretagens hållbarhetsansvarige Sara Sundquist.