fbpx
Hoppa till innehåll

Risk för försämrat innovationsklimat inom EU

I december röstade Europaparlamentet med knapp majoritet fram ett förslag som syftar till att öka transparensen i EU:s system för riskvärderingar. Tyvärr är förslaget ogenomtänkt och europeiska livsmedelsföretag kommer att avskräckas från att satsa på innovation i och med att deras pågående forskning riskerar att avslöjas för deras konkurrenter. Vår EU-expert Nicklas Amelin har följt frågan på plats i Bryssel.

Företag och forskare förenar krafter för att få fler att äta fullkorn

Mer fullkorn är bra för folkhälsan, det är forskningen helt enig om. Den 19 december startade ett Vinnova-finansierat samarbetsprojekt i syfte att öka konsumtionen av fullkorn i till exempel bröd, pasta och flingor. Initiativet kommer från forskare från Chalmers tekniska högskola och ytterligare tio aktörer från livsmedelsindustrin, konsumentföreningar, offentliga aktörer och ideella föreningar är med från start. Nu letar man fler samarbetspartners.