Information om avtalsrörelsen 9 mars 2016 Senast den 31 mars ska Livsmedelsföretagen teckna nya kollektivavtal med Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Sveriges Ingenjörer. De nya avtalen ska gälla från den 1 april.
Scandinavian Organics är Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2016 8 mars 2016 Scandinavian Organics har utsetts till Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2016. Det prestigefyllda priset mottogs av Scandinavian Organics VD Nils Wetterlind på White Guide-galan på måndagseftermiddagen. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide.
Food Venture and Partnering Day – 9 juni 2016 i Göteborg 7 mars 2016 Varmt välkommen till ett heldagsevent inom livsmedelssektorn där nystartade företag, livsmedelsindustri, detaljhandel och relevanta investerare bjuds in för att nätverka och skapa affärs- och samarbetsmöjligheter.
Välkommen på informationsträff om yrkesintroduktion och Teknikcollege i Göteborg! 4 mars 2016 Yrkesintroduktion är en möjlighet för företag att anställa nya unga medarbetare som genomgått teknisk utbildning inom Teknikcollege, och vidareutbilda dem så att de får just den tekniska kompetens företaget behöver. Rätt använt kan yrkesintroduktionsavtalet utgöra ett strategiskt verktyg för att säkra företagets kompetensförsörjning.
Livsmedelsföretagen på Di debatt: Integration politikernas ansvar 4 mars 2016 Många vill att arbetsmarknadens parter ska ta ett större ansvar för integrationen. Ansvaret för att få in nya grupper av människor på kort tid på den svenska arbetsmarknaden är politiskt, skriver Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist.
Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen utses på White guide-galan 7 mars 3 mars 2016 Livsmedelsföretagen och White Guide har nominerat Beijing8, Brännland cider, Wermdö Glassmakeri och Scandinavian organics till utmärkelsen Årets Smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2016. Priset delas ut på Kungliga Operan i Stockholm den 7 mars.
Livsmedelsföretagen välkomnar skärpta straff för livsmedelsfusk 2 mars 2016 Regeringen tillsätter en utredning om skärpta straff för livsmedelsfusk, bland annat att fängelsestraff ska återinföras i straffskalan. Livsmedelsföretagen har länge påtalat behovet av bl.a. återinförande av fängelse i straffskalan för livsmedelsbrott och välkomnar att regeringen nu tar tag i denna viktiga fråga.
Frågor och svar om Teknikcollege 29 februari 2016 Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, skolor och företag samverkar för att öka kvaliteten och attraktionskraften på tekniskt inriktade utbildningar. Vill du veta mer? Nu finns våra frågor och svar här.
Livsmedelsföretagen samarbetar med Vasaloppet 25 februari 2016 I samarbete med Vasaloppet berättar Livsmedelsföretagen i Vasaloppets nya app och på plats i Mora om branschens nya produkter som gör det gott och enkelt att äta hälsosamt.
Välkommen på informationsträff om yrkesintroduktion och Teknikcollege i Skara! 24 februari 2016 Yrkesintroduktion är en möjlighet för företag att anställa nya unga medarbetare som genomgått teknisk utbildning inom Teknikcollege, och vidareutbilda dem så att de får just den tekniska kompetens företaget behöver. Rätt använt kan yrkesintroduktionsavtalet utgöra ett strategiskt verktyg för att säkra företagets kompetensförsörjning.
Frågor och svar om snabbspåret 9 februari 2016 Livsmedelsföretagen deltar i det s.k. snabbspåret för nyanlända in i bristyrken. Vill du veta mer? Nu finns våra frågor och svar här.
Välkommen på informationsträff om yrkesintroduktion och Teknikcollege i Örebro! 1 februari 2016 Yrkesintroduktion är en möjlighet för företag att anställa nya unga medarbetare som genomgått teknisk utbildning inom Teknikcollege, och vidareutbilda dem så att de får just den tekniska kompetens företaget behöver. Rätt använt kan yrkesintroduktionsavtalet utgöra ett strategiskt verktyg för att säkra företagets kompetensförsörjning.