Senaste nytt
Den 21 november 2024 kommer Livsmedelsföretagen att hålla en kurs i förtroendemannalagen på hotell Sankt Jörgen Park i Göteborg. Kursen vänder sig till dig som önskar få en genomgång av förtroendemannalagen och frågor kring facklig tid. Vi ställde några frågor till Nina Lannsjö, arbetsrättsjurist på Livsmedelsföretagen och en av kursledarna.
Företagsnära och jämställd lön – nya krav på arbetsgivarna
På Lönebildningsdagen den 9 oktober får du ta del av de nya reglerna kring lönesättning och lyssna på företrädare för parterna och företag som berättar om hur de tänker sig att helheten kan se ut. Du kan delta både fysiskt och digitalt.
Digitalt seminarium med Livsmedelsföretagens experter den 12 november
Den 12 november kl 13.00-14.30 kan du som arbetar på ett av Livsmedelsföretagens medlemsföretag delta i vårt digitala seminarium där vi berättar om viktiga nyheter inom bland annat livsmedelslagstiftning, mat och hälsa, kompetensförsörjning och livsmedelsberedskap.
Missa inte ersättning för omställnings- och kompetensstöd – det här behöver du göra
Betalar du som arbetsgivare för kollektivavtalat omställningsstöd genom en omställningsorganisation? I så fall har ditt företag enligt lag rätt att få ersättning för delar av den avgiften. Senast den 15 september behöver Fora ha era bankuppgifter, om de inte redan har fått det.
Livsmedelsföretagen i media
Branschen lamslagen – hälften tvingas dra ned på anställda: ”En skärseld”
Kostnaderna fortsätter att öka för de svenska livsmedelsföretagen. Nu väntas nära häften dra ned på personal för att klara pressen. ”Vi har aldrig varit med om en liknande situation”, säger Magnus Nilsson, vd på den norrländska matproducenten Nyhléns Hugosons, till TN.
Sluta svartmåla våra matföretag, politiker
Under vintern och våren har vi sett hur partiledare och ministrar misstänkliggör och svartmålar livsmedelsbranschen. Under allt detta lurar en illa dold beskyllning – att branschen ”passar på” att höja priserna och att företagen ”skor sig” på krisen. Det stämmer givetvis inte, skriver Björn Hellman från Livsmedelsföretagen.
Debatt: Höga matpriser är inte producenternas fel
I stället för att sprida villfarelser och slåss om tillfälliga opinionspoäng borde politikerna lägga förslag som hjälper företagen och stärker Sveriges försörjningsförmåga, skriver Björn Hellman och Carl Eckerdal vid Livsmedelsföretagen på DI Debatt.
Debatt: Populistiskt myggsilande stärker inte Sveriges försörjningsförmåga
Inflationen stiger och allt blir dyrare, inklusive livsmedel. Det är djupt oansvarigt att svenska politiker jagar syndabockar och sprider vilseledande information istället för att genomföra åtgärder som gör det billigare att producera mat i Sverige, skriver företrädare för Livsmedelsföretagen.
Livsmedelsföretagen om matprismötet: ”Ett väldigt olustigt scenario”
Finansministern skärper tonen mot Ica, Axfood och Coop för att dämpa matinflationen, något som skapar oro i resten av kedjan. – Det är synd att politikerna lägger så mycket tid och kraft på att jaga syndabockar i stället för att göra det enklare och billigare att producera livsmedel i Sverige, säger Björn Hellman, vd för …
Pressrum
I vårt pressrum hittar du alla våra pressmeddelanden och vårt mediearkiv med bilder, video och dokument.
Presskontakt
Daniel är presschef på Livsmedelsföretagen. Förutom att vara huvudsaklig kontaktperson gentemot media så ansvarar Daniel även för ett flertal av Livsmedelsföretagens externa kommunikationskanaler. Han arbetar löpande med krishantering, rådgivning till medlemsföretag, budskapsformulering och skribentuppdrag samt externa aktiviteter som t ex Matdagen och Almedalen. Daniel har arbetat med kommunikation sedan 2007 och dessförinnan jobbade han i fyra år på Utrikesdepartementet. Daniel har en pol. mag. med statsvetenskaplig inriktning.
Snabba fakta om livsmedelsindustrin
- Sveriges tredje största industrigren
- Omsätter 200 miljarder kr om året
- Sysselsätter 55 000 personer i hela landet
- Exporterar för 65 miljarder kr om året
- Livsmedelsföretagens 800 medlemsföretag producerar den största delen av all svensk mat och dryck