Ett brett utbud av god och hälsosam mat och dryck
Tillsammans mot goda mat- och levnadsvanor
Frivilliga åtgärder för hållbara resultat
På en vetenskaplig grund
Märkning möjliggör goda val
Livsmedelsföretagens Nutritionsgrupp
Redan 1999 startades Livsmedelsföretagens Nutritionsgrupp. Gruppen består av ett tjugotal representanter från branschen som alla har ett brett och djupt kunnande inom mat och hälsa. Nutritionsgruppen driver aktiviteter, identifierar strategiskt viktiga frågor och har en viktig roll som sakkunnig och rådgivande till Livsmedelsföretagens kansli.
Mat och dryck för ett hälsosamt Sverige
Livsmedelsindustrin är viktig för Sverige. Våra 800 medlemsföretag sysselsätter 50 000 personer från Malmö till Kiruna, omsätter 195 miljarder kronor om året och exporterar för 60 miljarder. Maten och drycken de producerar har, tillsammans med andra levnadsvanor, en stor påverkan på människors välmående och hälsa. Därför jobbar svenska livsmedelsproducenter – alltifrån det lilla, familjeägda hantverksbageriet på hörnan till multinationella livsmedelsjättar med fabriker världen över – varje dag för att se till att maten och drycken vi konsumerar håller högsta kvalitet, smakar fantastiskt, är hållbart producerad och gör det enkelt, roligt och lustfyllt att äta och leva hälsosamt. Här presenterar vi hur vi och våra medlemmar arbetar med mat och hälsa. Vi sammanfattar våra ståndpunkter, lyfter ett antal viktiga frågor och berättar om några av alla de initiativ och aktiviteter inom mat- och hälsoområdet som industrin och företagen driver.
Rapporten Folkhälsa & Matglädje
Koll på mat och hälsa
Elisabet Rytter är medicine doktor i nutrition och ansvarar för forskning och nutrition på Livsmedelsföretagen. Hon är sammankallande för vår Nutritionsgrupp samt vår referensgrupp för forskning och utveckling, med vilka hon driver frågor som industrins bidrag till goda matvanor och främjandet av forskning och innovation.
Vill du veta mer?
elisabet.rytter@li.se
08-762 65 06
Kan allt om märkning
Ulrika Ehrhardt kan allt om livsmedelslagstiftning, märkning, allergifrågor och livsmedel för särskilda näringsändamål. Genom rådgivning och utbildningar håller hon våra medlemsföretag uppdaterade med den senaste informationen på området.
Vill du veta mer?
ulrika.ehrhardt@li.se
08-762 65 05
Expert på EU-lagstiftning
95 procent av svensk livsmedelslagstiftning har sitt ursprung i EU-regler, och närmare hälften av EU:s lagar och regler rör livsmedel. Nicklas Amelin, vår expert på plats i Bryssel, bevakar allt som händer och ser till att viktiga frågor för branschen får gehör och genomslag.
Vill du veta mer?
nicklas.amelin@li.se
08-762 65 18